Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Herman Miller

Az Office Art & Design kínálatában kizárólag prémium minőségű és formatervezésű, ergonomikus Herman Miller irodabútorok között válogathat, amelyekkel egy-egy home office-t, de akár egy multinacionális vállalat irodahelyiségeit egyaránt felső kategóriás irodává varázsolhat.

Tovább

Útkeresés, névválasztás, világmárkává válás

A Herman Miller, „Star Furniture Company” néven kezdte meg működését 1905-ben. Már a kezdetekkor is prémium gyártónak számított, fő profilját ekkor azonban a tradicionális stílusban, fából készült hálószoba garnitúrák értékesítése jelentette.

Herman Miller, a márkanév

A vállalat történetében meghatározó szerepet töltött be Dirk Jan De Pree, aki 1909-ben, 18 évesen került a céghez, majd 10 éven belül az elnöki székben találta magát. 1923-ban meggyőzte apósát, hogy vásárolják meg a vállalatot – a társaság részvényeinek 51%-át megszerezve, De Pree a vállalatot - apósa után - Herman Millerre nevezte át. (De Pree 1962-ig maradt a vállalat vezetője, utódja fia, Hugh De Pree lett, aki 1980-ig töltötte be a posztot.)

Az első lépés az innováció útján

De Pree az 1929-es nagy gazdasági válságot követő években ismerkedett meg egy feltörekvő modernista tervezővel, Gilbert Rohde-dal, ami örökre megváltoztatta a vállalat szemléletmódját. Felismerték a kor megoldandó kihívásait, és felhagytak a klasszikus stílussal: a modern otthonok csökkenő alapterülete és belmagassága ugyanis kisebb, egyszerűbb és praktikusabb megoldások iránti keresletet eredményezett.

A Rohde tervei alapján készített első bútorokat 1933-ban mutatták be a chicagói, „Century of Progress” nevet viselő Világkiállításon, ahol azonnal elnyerték a közönség elismerését. 1941-ben a Herman Miller bemutatótermet nyitott Chicagóban és New Yorkban, majd 1942-ben beléptek a vállalati irodabútorok piacára is.

Világmárkává válás

Gilbert Rohde, aki sikert sikerre halmozott, 1944-ben váratlanul elhunyt, így De Pree, rövid keresgélés után, George Nelsonban találta meg utódját, akit rögtön tervezési igazgatói pozícióba is helyezett. Nelson teljesen új arculatot adott a Herman Miller bútoroknak, és érkezésével egy felívelő korszak vette kezdetét. A Rohde-dal és Nelsonnal való együttműködés sikerén felbuzdulva, a vállalat még több modern szemléletű tervezővel alakított ki szorosabb munkakapcsolatot, akik számos díjnyertes Herman Miller bútort készítettek.

Nelson befolyása így fokozatosan csökkent a cégben, hiszen egyre több olyan kiváló tervező csatlakozott az ekkor már világmárkának számító vállalathoz, mint Don Chadwick, Bill Stumpf, Clino T. Castelli vagy Tom Newhouse, akik mind különböző innovációkat, egyedi megoldásokat hoztak magukkal, napjainkig a bútorpiac legnagyobbjai között tartva a Herman Millert.

Mitől különlegesek a Herman Miller termékek?

Nelson és a többi kiváló tervező olyan egyedi bútorokat hoztak létre, amelyek forradalmasították a bútorpiacot és a Herman Miller nevet világszerte ismertté tették. A cég sok évtizede piacvezető saját területén, számos díjnyertes bútorral a háta mögött, amelyek közül nem egy bukkan fel a különböző kiállításokon, művészeti tárlatokban és múzeumokban.

Gilbert Rohde volt az, aki felismerte a modern kor igényeit, megújította a cég szemléletmódját, elsősorban a bútorok praktikusságára helyezve a hangsúlyt. George Nelson pedig egy futurisztikus, minimalista design-nal vegyítette mindezt. A Colebrook Bosson Saunders 2010-es megvásárlásával egy, az ergonomikus irodabútorok területén piacvezető márka is a Herman Miller részévé vált.

A Herman Miller márka egyet jelent az innovációval, a kényelemmel, az ergonómiával és a design-nal. Valamennyi termék prémium minőségű, nemcsak megjelenésében, hanem strapabíróságában és élettartamában is kiemelkedik versenytársai közül. A cég emellett nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra, bútoraik remek berendezési tárgyai lehetnek egy zöld irodának, növelve ezzel a munkavállalók komfortérzetét és erősítve az üzleti partnerek bizalmát.

Híres Herman Miller termékek

Mióta letette névjegyét az 1933-as chicagói Világkiállításon, a Herman Miller cég számos klasszikussal örvendeztette meg a nagyközönséget. Nem egy közülük annyira egyedülálló bútordarab lett, hogy a XXI. században is kereslet mutatkozott irántuk, így a cég újra piacra dobta őket.

Noguchi asztal

A szobrászból lett terméktervező, Isamu Noguchi 1948-ban csatlakozott a Herman Miller csapatához egyedi, üvegtetős dohányzóasztalával. A masszív, tömör fából készült bútor még ma is futurisztikus, modern benyomást kelt, a maga korában pedig igazi különlegességnek számított. A két, egymásba illeszkedő fa talpon egy strapabíró, vastag, üveg asztallap áll, amely bármilyen szögből nézve képes megragadni a tekintetet és lenyűgözni még a formatervezés terén laikusokat is.

The Eames Lounge Chair

1956-ban a The Today Show-ban bemutatott „Charles Eames Lounge Chair and Ottoman” ülőbútor hozta el az országos ismertséget a Herman Miller számára. A Charles és Ray Eames házaspár által tervezett fotel valódi innovációnak számított a maga korában, mintát mutatva a modern ipari formatervezés számára. Az Eames Lounge Chair a mai napig a New York-i Modern Művészeti Múzeum állandó kiállítási tárgya.

Herman Miller Aeron

Az egyik legismertebb ikonikus irodai széket is a Herman Millernek köszönhetjük. Az 1994-es debütálása óta több mint 8 millió példányban értékesített Aeron, az irodai székek rocksztárjává nőtte ki magát. Ilyen székben ülnek a Bosszúállók, és ha hihetünk a Simpsonséknak, Isten maga is egy ilyen székben ül. Az Aeron olyannyira meghatározóvá vált, hogy kiállításra került a New York-i Modern Művészeti Múzeumban és a Henry Ford Múzeumban is.

Herman Miller Cosm

A Herman Miller legújabb termékei közé tartozó Cosm, egy csúcskategóriás irodai szék, amely egyesíti magában a kényelmet, a design-t és az innovációt. Hálós kialakításának köszönhetően, deréktámasz nélkül is képes komfortosan tartani az egész hátat munka közben, számos beállítási lehetőségével pedig bárki számára remekül testreszabható. Kialakításában ergonomikus, megjelenésében modern, innovatív és egyúttal lenyűgöző.

Nézzen körül az Office Art & Design kínálatában!

Az Office Art & Design-nál, mint a Herman Miller magyarországi vezérképviseletét ellátó cégnél, Ön is meggyőződhet a termékek kiváló minőségéről. Nézzen szét kínálatunkban, ahol a modern formatervezés és széleskörű felhasználhatóságuk révén, a magánszemélyek éppúgy megtalálják a számukra ideális darabokat, mint a kis-, közép- és nagyvállalatok.

Tovább