Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Blog

Hogyan gondoskondjunk magunkról – otthonról dolgozva

2020-ban egy fontos téma lett az önmagunkra figyelés.

Home Office Embody

2020-ban egy fontos téma lett az önmagunkra figyelés. Most, hogy sokan otthonról dolgozunk, még fontosabb. Hogyan vigyázzunk a mentális, érzelmi és fizikai egészségünkre, miközben a távoli munka kihívásaival is törődnünk kell?

Ha a WFH-ról (work-from-home) van szó, a kényelem a kulcs! Szánj időt arra, hogy egy ergonómikus home office-t alakíts ki! Ez segít, hogy elkerüld az izomfájdalommal kapcsolatos bántalmakat, mikor laptopon dolgozol hosszú időn keresztül, és abban is segít, hogy növeld a kognitív elkötelezettséged. Nos, hol is kezdjük?

Áraszd el fénnyel

Keress egy olyan helyet, ahol a természetes fény az elsődleges fényforrásod! Kutatások igazolják, hogy az alvási ciklusunkat és a hormonháztartásunkat is nagyban javítja ez. Ha az ablakhoz közel ülsz, akkor a friss levegő csak még jobban segít ebben.

Fegyelmezd a tartásod

Sose felejtsd el, hogy a rossz tartás otthon is káros! Ahogy ma ülsz örökre megváltoztatja a tested. Olyan irodaszéket kell használnod, ami segít a helyes pozitúra megtartásában. Egy nemrég végzett kutatás felfedte (Herman Miller és Texas A&M), hogy a megfelelő szék egyaránt stimulálja szellemi teljesítőképességed és többlet stressztűrést ad a szervezetednek.

Mozdulj

Rendszeresen mozgasd át a tested! Mindegy, ha van vagy nincs elég helyed egy álltható magasságú asztalhoz, a University of Waterloo azt ajánlja: minden ledolgozott óra munkához társuljon 30 perc felállás.

Kényeztesd magad

Ha eddig hezitáltál, hogy beszerezz egy jó állítahtó magasságú asztalt otthonra, most fontold meg, ez egy jó döntés a szellemi és fizikai egészséged érdekében!

Búcsúzóul: kövesd az öngondoskodás lépéseit, ez legyen az egyik prioritásod! Segít benne hogy igazán jó partner, apa / anya, vezető vagy barát légy.