Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Blog

HAY - A skandináv designikon kiemelt forgalmazói lettünk

Mostantól a HAY kiemelkedő termékei is elérhetőek kínálatunkban!

Hay forgalmazó

Örömmel és büszkén jelentjük, 2019 októbere óta már a HAY bútorai és kiegészitői is elérhetőek az Office Art Design kínálatában. Alább rövid összefoglalónkat olvashatja a híres dán brand történetéről és termékeiről.

A HAY története

A HAY-t Rolf és Mette Hay alapította Troels Holch Povlsennel, 2002-ben. “Az elérhetőség kulcsfontosságú számunkra – nyilatkozta egyszer Rolf Hay a Wall Street Journalnak – nem csak az árazásban de a tervezési koncepciónkban is.” A cél az volt, hogy olyan céget hozzanak létre, mely olyan kortárs bútorokat ajánl, melyek kifinomult gyártási módszerekkel szolgálják a modern élettereket. Ma is ez az alapvetés: elkötelezetten a design és a bútorok és kiegészítők gyártása felé, és minél többeknek elérhetővé tenni a jó formatervet.

Hay forgalmazó

“Az volt a víziónk, hogy kíváló minőségű bútorokat alkossunk elérhető áron. Ebben kértük a top designerek segítségét.” – mesél Rolf a cég korai történetéről. Az első évben ő volt az egyetlen állandó alkalmazottja a cégnek. “Rolf nagyon elkötelezett volt a munkájában, a szenvedélye vitt közösen minket előre. Ahogy emlékszem, olyan korán kopogtatott a gyártók kapuján reggelente, a dolgozók be sem értek még!” – mondja nevetve Mette.

A HAY 2003-ban, Kölnben mutatta be első kollekcióját, egy évvel később nyitották meg az első saját üzletüket a Pilestræde-n, Koppenhága központjában. Nagyon jó ütemben növekednek: már több, mint 200 alkalmazottjuk van.

Hay forgalmazó

A meglévő kínálat bútorokat és kiegészítőket egyaránt tartalmaz. “Ez két teljesen eltérő világ. Nem volt könnyű döntés, hogy otthoni kiegészítőket hoztunk a kollekcióba. Emlékszem, amikor rendezgettem a darabokat a kirakatunkban, milyen elégedettséget éreztem. Aztán arra jött egy gyerek, és felkiáltott: Nézd, itt egy játékbolt nyílik! Borzalmasan megrettentem, azon merengve, lehet, hogy most veszítjük el a jó hírünket.” meséli Mette.

A HAY Market Collection – a kiegészítők neve – Mette felelőssége. Rolf pedig a bútorokért felel, mint a Tray kávézóasztal, az About a Chair kollekció vagy a Coppenhague sorozat, melyet a Bouroullec fivérek terveztek.

“Az építészet jó kiindulópont a termékek körüli ötleteléshez. Alvar Aalto darabjai például mind egy-egy konkrét épülethez készültek. A Copenhague sorozat is így született, a Koppenhágai Egyetem miatt. Ők kerestek meg azzal, hogy új bútor kellene nekik, ezután hívtam a Bouroullec fivéreket, mert tudtam, hogy fantasztikus választás lesznek.” – vallja Rolf.

Rolf Hay: “Nem lehet eléggé hagsúlyozni a remek gondolat fontosságát a tervezésben. Folyamatosan nyomás alatt kell tartani a tervezőt, mi újat tudnak beépíteni egy már ismerős termékbe – egy székbe, mondjuk.

Széket tervezni egy kimeritően hosszú és fáradságos folyamat, úgyhogy biztosnak kell lenned, hogy jó hozzáállással kezdesz neki. Ha jól készítetted el, a szék hosszú éveken át fog szolgálni.

A design folyamatát jól szemlélteti ez az anekdota: egyszer a dán építész, Kaare Klint találkozott Alvar Aaltoval az utcán, Koppenhágában. Aalto megkérdezte Klintet, min dolgozik mostanában. Egy széken! – felelte. Három évvel később újfent találkoztak, és Aalto ismét érdeklődött, min munkálkodik, mire Klint ráripakodott: nos, már megmondtam neked a múltkor, széket tervezek…”

Hay forgalmazó
Hay forgalmazó

A HAY designerei

A világ vezető formatervezőivel dolgozunk – köztük feltörekvőkkel és már befutottakkal egyaránt – akik intelligens, figyelmes és néha rendhagyó ötleteiket fordítjuk le innovatív formákká.

  • GEORGE NELSON
  • HEE WELLING
  • ISKOS-BERLIN
  • LEIF JØRGENSEN
  • PIERRE CHARPIN
  • RONAN & ERWAN BOUROULLEC
  • SCHOLTEN & BAIJINGS

Az építészet megalapozott struktúrái és a divatvilág dinamikája álltal megihletve a HAY úgy kombinálja megbízható termékekké mindkét iparág értékeit, hogy az többletet jelent a termékben a felhasználó számára.

A HAY ma is őszinte, funkcionális és esztétikus designt nyújt a világ legtehetségesebb formtervezőivel karöltve.

Ez a megközelítés sokszor csúcsosodott ki gyümölcsöző kapcsolatokban, és 2018 óta a Herman Millerrel egyesítve erőiket kitűnő formavilágot hoz be számos vásárlónak beltérbe.

Hay forgalmazó
Hay forgalmazó

HAY Kitchen market

A legszükségesebb eszközök napjaink konyhájába: Mette Hay és Frederik Bille Brahe, dán séf közös válogatása. A HAY Kitchen Market világpremierje 2017 Augustusában volt, a MoMA Design Store Sohoban!

Hay forgalmazó
Hay forgalmazó

A HAY Világa

A HAY mindenkori víziója, hogy egy egyenes, funkcionális és esztétikus formatervet hozzon létre a világ néhány legtehetségesebb, legérdeklődőbb és bátor tervezőivel együttműködésben.