Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

MillerKnoll

A piacvezető amerikai bútorgyártó vállalat, a MillerKnoll, két világmárka, a Herman Miller és a Knoll egyesüléséből jött létre. Termékeik korábban is kitűntek a bútorok piacán, innovatív, egyedi formatervezésükkel és ergonomikus kialakításukkal. A cég jelenleg is több, mint 400 használati és formatervezési szabadalommal rendelkezik világszerte. A rendelkezésükre álló tervezési és gyártási technológiákat, tapasztalatokat és kapacitásokat összeadva, mostantól a MillerKnoll márkanév alatt folytatják tevékenységüket, a prémiumkategóriás bútorok tervezését és gyártását. Az Office Art & Design kínálatában a MillerKnoll exkluzív termékei között megtalálhatjuk, amire egy modern, környezet- és felhasználóbarát iroda és otthon berendezéséhez szükségünk lehet.

Tovább

Amit a MillerKnoll vállalatról tudni érdemes

A Herman Miller 2021. júliusában jelentette be, hogy befejezte a Knoll vállalat 1,8 milliárd dolláros felvásárlását, a két cég egyesüléséből pedig új társaság jött létre, MillerKnoll néven. Az összeolvadó cégek nem csak piacvezető pozíciót töltöttek be korábban is, hanem úttörőnek számítottak a maguk területén, innovatív tervezési és gyártási folyamataiknak, megoldásaiknak köszönhetően.

Herman Miller

Az 1905-ben Star Furniture néven alapított Herman Miller kezdetben elsősorban „történelmi reprodukciós” stílusban készült hálószobabútorokat gyártott. A világháborút és a gazdasági világválságot követően viszont talált egy rést az ipari formatervezésben, és az innováció útjára lépett. Szoros együttműködést alakított ki Gilbert Rhode-dal, a modern szemléletű tervezővel. Közös munkájuk gyümölcseként hamar a bútorpiac úttörői között találták magukat, 1933-ban pedig már egy sor terméküket mutatták be a „Century of Progress” elnevezésű kiállításon, Chicagóban. A cég ekkoriban váltott az otthoniról az irodai bútorokra, termékeivel elsősorban a nagyvállalatokat megcélozva.

Gilbert Rhode halálát követően George Nelson építész vette át és irányította közel 30 évig a cég tervezési folyamatait. Ennek a korszaknak az eredménye a Herman Miller olyan ikonikus bútordarabjainak a megszületése, mint a Noguchi asztal, a Marshmallow kanapé, vagy az Eames Lounge fotel. A cég termékei forradalmasították a bútorpiacot, és olyan szintű népszerűségre tettek szert, hogy a vállalatnak napjainkban Európán kívül Afrikában, Közép- és Dél-Amerikában, illetve Japánban is vannak viszonteladói.

Az évtizedek alatt a Herman Miller név eggyé vált az innovációval, a designnal és a minőséggel, a bútorpiac prémium kategóriás gyártójává nőtte ki magát. Időközben visszakerült portfóliójába a lakossági szegmens kiszolgálása is, világhírű dohányzóasztalaik mellett otthoni nyugágyakat, különféle asztalokat és tárolóegységeket is készítenek.

Knoll

A vállalatot 1938-ban Hans Knoll, egy német bútorgyártó fia alapította meg New York városában. A korábban szintén iparosként dolgozó Knoll, vállalkozásával az újfajta famegmunkálási és gyártási technológiákat alkalmazva egyszerre elegáns és praktikus, mégis megfizethető bútorok gyártásába kezdett. 1946-ban feleségül vette Florence Schust tervezőt, közös munkájuk pedig hamar elhozta számukra a sikert, hiszen felkérték őket a Rockefeller-család irodájának megtervezésére. Ezzel pedig a Knoll végleg letette a névjegyét az irodabútorok piacán.

Az 50-es, 60-as és 70-es években a Knoll innovatív formatervezésével és kiváló minőségű irodabútoraival az egyik legismertebb gyártóvá vált az Egyesült Államokban. Ezekben az évtizedekben a cég több milliárd négyzetméternyi irodaterületet épített és rendezett be országszerte. A válságosabb időszakokat átvészelve képes volt egyszerre tartani a lépést a piaci környezet változásaival és fenntartani termékei innovációját, praktikusságát és megfizethetőségét.

A Knoll, az Egyesült Államok prémiumkategóriás irodabútor-gyártója, termékei között a székek, a szekrények és az egyéb tárolószerkezetek mellett komplett irodai rendszerek is megtalálhatók, valamint textileket is gyárt és számítógépes kiegészítőket is forgalmaz. Független kereskedőkön keresztül értékesít Európában, a csendes-óceáni térségben, valamint Dél-Amerikában.

Mitől különlegesek a MillerKnoll-hoz tartozó márkák, termékek?

A két, világszinten is élvonalba tartozó bútorgyártó egyesülésének köszönhetően, az általuk képviselt tapasztalat, szakértelem, tervezési filozófia és társadalmi felelősségvállalás összeadódik, és a MillerKnoll márkanévben ölt testet. Az új vállalat kiszolgálja a kereskedelmi és lakossági szegmenst egyaránt, portfóliójuk az ergonomikus irodai termékektől kezdve, a vendéglátószektorban is használható, egyedi megjelenésű, hangulatos bútorokig is kiterjed.

A MillerKnoll név ráadásul további olyan márkákat is magába foglal, mint a HAY, a Naughtone vagy a Colebrook Bosson Saunders. Ami összefogja őket, az a közös jövőkép, a design, az újszerű megoldások, és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség. Valamennyi márka egyedülállóan innovatív, együtt pedig olyan portfóliót alkotnak, amelynek köszönhetően a cég képes teljeskörűen kiszolgálni ügyfeleit, márkáik egyedi erősségeire összpontosítva.

Milyen termékek érhetők el a márka alatt az Office Art & Design kínálatában?

Az Office Art & Design 1998 óta látja el a Herman Miller magyarországi vezérképviseletét. Ez idő alatt pedig valamennyi ügyfelük megtapasztalhatta termékeik kiváló minőségét, tartósságát és luxus szintű kényelmét. A webshop kínálatban prémium minőségű irodabútorok és kiegészítők közül válogathatunk. Megtalálhatunk mindent, amire egy modern, elegáns, mégis egyszerre praktikus és felhasználóbarát iroda, home office vagy otthon kialakítása során szükségünk lehet!

Tovább