Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Ergonomikus székek

A hagyományos ülőbútorokkal szemben az ergonomikus székek kifejezetten a felhasználók kényelmét helyezik előtérbe. Ez annyit jelent, hogy ezek a modellek olyan kialakítással készülnek, amelyek illeszkednek az emberi test természetes formájához. Ezáltal pedig a használatuk közben segítik a helyes testtartás felvételét, valamint kímélik és tehermentesítik a teljes testet, beleértve izmainkat, csontjainkat és ízületeinket. Az Office Art & Design 1998 óta látja el a piacvezető amerikai irodabútor-gyártó vállalat, a MillerKnoll magyarországi vezérképviseletét. A kínálatban prémium minőségű, ergonomikus székek között válogathatunk, az egyszerűbb irodai típusoktól kezdve a luxus szintű kényelmet biztosítani képes vezetői székekig bezárólag.

Tovább

Mit jelent pontosan az ergonomikus szék?

Az ergonomikus székek tervezése során a természetes emberi testformát veszik alapul, és olyan szögekkel, formákkal vagy párnázásokkal alakítják ki az ülőbútort, amely a testalkatunkhoz illeszkedve kényelmes, komfortos ülést biztosít a munkavégzés során. Az ergonomikus székek általában több fokozatban állíthatók, dönthetők vagy emelhetők, így képesek tökéletesen idomulni az egyéni igényeinkhez és preferenciáinkhoz. Változtatható rajtuk az ülésmagasság, a háttámla maximális dőlésszöge, valamint a karfák magassága is.

Ergonomikus székek: kényelem és design

Az ergonomikus székek tervezése során nagy hangsúlyt fektetnek a kényelemre is, a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően egy hosszabb ülőmunka alatt is képesek fenntartani a komfort érzetét. A legjobb ergonomikus modellek alkalmazkodnak a test vonalaihoz, a vázszerkezetük pedig szilárd és jó minőségű, akár hosszú évtizedekig biztosíthatja a megszokott kényelmet. Az ergonomikus székek emellett olyan légáteresztő részeket is tartalmaznak, amelyek biztosítják az állandó szellőzést használat közben, minimálisra csökkentve ezáltal az izzadás szintjét.

Hogyan épül fel egy ergonomikus szék?

Az ergonomikus székeket elsősorban irodai használatra tervezték, így fontos, hogy egyszerre jelentsenek kényelmes és praktikus eszközt számunkra. Nézzük is meg az ehhez szükséges legfontosabb alkatrészeket!

  • A hát és derék megfelelő megtámasztása az egyik legfontosabb feladat egy huzamosabb ülőmunka során. Az ergonomikus székek háttámasza tökéletesen illeszkedik a gerincoszlop ívéhez, ezzel tehermentesítve azt, ami elősegíti a helyes testtartás megtartását a használat során. Ennek hiányában megfeszülnek a csigolyákat összetartó szalagok, és komoly terhelés nehezedik a csípőre is, amelyek hosszú távon derék- és hátfájást, rosszabb esetben gerincproblémákat is okozhatnak.

  • A kartámasz szintén a tehermentesítést szolgálja, használat közben kényelmes támaszt nyújtva a karok és a vállak számára. Az ergonomikus székek kartámasza akár négy irányban is állítható lehet, melynek köszönhetően könnyen igazítható valamennyi testhelyzethez.

  • Az ergonomikus székek mechanikája lehetővé teszi a háttámla megdöntését, a hintafunkció aktiválását vagy az ülésmélység állítását. A csillaglábakra szerelt görgők pedig praktikus közlekedést biztosítanak munkavégzés közben, a puhább padló felületeken, a szőnyegpadlókon és a hidegburkolatokon egyaránt.

Mikor érdemes ilyen széket vásárolni?

Modern, digitalizált világunkban alig akad olyan tevékenység, amely nem követel meg valamilyen mértékű számítógépes munkát. Nemcsak az adminisztráció, a számlázás vagy a kapcsolattartás történhet elektronikusan, hanem már az online meetingeken, az e-learningeken, vagy a digitális konferenciákon is a számítógép előtt ülve vehetünk részt.
Számos irodai munkakör létezik, ahol akár napi 8-12 órát is kitehet a monitor előtti munkavégzés. Emellett egyetemi hallgatók, vagy más képzésen részt vevők is hosszú éjszakákat tölthetnek el egy-egy vizsgaidőszakban, az íróasztaluknál ülve. Ilyen helyzetekben pedig egyáltalán nem mellékes, hogy mindezt milyen körülmények között tesszük.

Mire figyeljünk a szék kiválasztásánál?

Az ergonomikus irodai székek a designt tekintve is a tökéletességre törekszenek, modern, letisztult és professzionális megjelenésük a céges arculatépítésre is alkalmassá teheti őket. A design ugyanakkor nem lehet az egyetlen szempont a szék kiválasztásánál – a kényelmi, ergonómiai és állíthatósági szempontokra legalább akkora figyelmet kell fordítani, hogy egy tökéletesen testreszabott, komfortos és praktikus darab mellett tegyük le a voksunkat.

Mitől különleges az Office Art & Design kínálata?

Az ergonomikus szék elengedhetetlen kellék mindenkinek, aki sok időt tölt az íróasztalánál ülve vagy a számítógépe előtt, munka közben. Egy minőségi irodai szék komolyabb anyagi kiadást, egyúttal viszont megtérülő beruházást jelenthet számunkra. Nemcsak az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzését szolgálják, hanem egyúttal hatékonyabbá teszik a munkavégzést, növelhetik a produktivitást és a termelékenységet.
A zavartalan munkavégzés alapvető feltétele a komfortos körülmények megteremtése, hogy semmi ne vonja el a figyelmünket az előttünk álló feladatokról. Egy minőségi, maximálisan az egyéni igényekhez igazítható, kényelmes irodai szék jelentheti az első lépést a hatékony munkavégzéshez! Az Office Art & Design kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális típust!

Tovább