Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Blog

A NaughtOne bemutatja: Újra-bevezetés

A NaughtOne lenyűgöző „új” márkát indít, megerősítve a brand alapvető üzenetét: az abszolút egyszerűség végtelen lehetőségekhez vezet

A bináris kódban csak két szám szükséges a lehetőség határainak feloldásához – naught („semmi”) és one („egy”). A digitális világ alapja azon az elképzelésen múlik, hogy a nullák és egyesek megfelelő mintázatával bármit elérhetünk. A "NaughtOne" dizájnmárka éppen ezt képviseli – az egyszerű, de specifikus összetevők kínálatával végtelen lehetőségek birodalmához vezet. Ma, közel két évtizedes tervezés, problémamegoldás és innováció után, a NaughtOne bemutatta legújabb projektjét, amely ezt a koncepciót ünnepli – ezúttal azonban a projekt maga a márka volt.„Az egyszerűség iróniája az, hogy valójában meglehetősen összetett” – mondja Nadean McNaught, a NaughtOne ügyvezető igazgatója. „Olyan valami – egy tér, egy termék, egy megközelítés – megtervezéséhez, amely bebizonyítja, hogy a kevesebb több, általában hihetetlen belátásra, finomításra és meggyőződésre van szükség. Ennek a kettősségnek a szépsége ösztönöz bennünket arra, hogy a márkán keresztül megmutassuk, hogy a céltudatos egyszerűség milyen kreatív szabadságot eredményezhet a tereknek. Tekintettel a NaughtOne folyamatos növekedésére és terjeszkedésére az elmúlt néhány évben, úgy gondoltuk, hogy itt a tökéletes alkalom arra, hogy felfrissítsük márkánkat, új és izgalmas módokon képzeljük el ezt a hitet – a táj sokat változott az elmúlt 17 évben.”

A cégnév eredetének és inspirációjának jobb kiemelése érdekében a márka a korábbi „naughtone” nevet „NaughtOne”-ra frissíti, és új logót („O/1”) ad hozzá. Az elkövetkező hónapokban a további frissítések közé tartozik a NaughtOne webhely, a közösségi csatornák, a csomagolás, a márkaszabványok, az értékesítési anyagok, a kreatív irányvonal megközelítésének és egyebeknek a teljes átalakítása.

„Minden változás előtt izgatottan állunk – de különösen a logó miatt vagyunk lelkesek” – mondja McNaught. „A logó abból a vágyunkból született, hogy tovább erősítsük a NaughtOne vízióját és céljait. Olyan új szimbólumot szerettünk volna nyújtani, amely kiemeli a létezésünk okairól folytatott beszélgetést, és képviseli, hogy mit jelentünk a design világában.”A NaughtOne 2005-ös alapítása óta gyönyörűen egyszerű bútorokat tervez és gyárt, amelyek alapvetően sokoldalúak. Minden ötlet, döntés és végtermék középpontjában az az őszinte vágy áll, hogy értelmes módon, egyszerűen összekapcsolják az embereket. Az eredeti kollekció olyan termékekkel kezdődött, mint a Hush and Trace, és mára több mint 46 termékből álló portfólióra bővült, amely asztalokat, kanapékat, fülkéket, nyugágyakat és sok mást tartalmaz.

2019-ben a NaughtOne hivatalosan is a Herman Miller márkacsalád teljes jogú tagjává vált, majd 2021-ben csatlakozott a MillerKnoll kollektívához. Az elmúlt 17 év során a NaughtOne világszerte elismert márkává bővült, miközben továbbra is megőrizte a barátságos, megközelíthető brand érzetét, amelyből a NaughtOne eredetileg született. A hozzáférhetőség fenntartása és a globális terjeszkedés a márkaváltás kulcsfontosságú eleme.

„Márkánk egyik legkorábbi ismertetőjele a brit érzékenység bemutatása volt a dizájn területén – nyitottság a kísérletezésre, a funkcionális emberi szükségletek kreatív csavarral való megoldására” – mondja McNaught. „Szerettük látni, hogy márkánk játékossága, első lépései, új szellemisége és találékonysága milyen visszhangra talált szerte a világon. A NaughtOne márka frissített megközelítésével egyszerre képviselhetjük ezt az eredeti filozófiát, miközben jobban beépítjük azokat az izgalmas módokat, amelyeket márkaként érleltünk az elmúlt évek terjeszkedése és növekedése során.”

Az új márkanévben tovább hangsúlyozott a NaughtOne folyamatos elkötelezettsége a Föld iránt. A márka korai napjaitól kezdve a fenntarthatóság prioritást élvez a tervezési folyamat minden lépésében, kezdve a hosszú élettartamra tervezett termékek létrehozásával, miközben minimálisra csökkenti a szükséges anyagok mennyiségét. Ez a gondolkodásmód vezetett a NaughtOne visszavételi programjához, a termékbeszerzési követelményekhez, és legutóbb a márka körkörös megközelítéséhez, különösen ami a termékfejlesztés prototípus-fázisában való kísérletezéshez kapcsolódik, hogy biztosítsa az élettartam végén az újrahasznosítást, évekkel később is.


A jelenleg kereskedelmi környezetben elérhető NaughtOne portfóliója megtalálható munkahelyeken, szállodákban, egyetemeken, repülőtéri társalgókban és számos többcélú helyiségben világszerte. A NaughtOne számos bemutatóteremmel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Észak-Amerikában, a termékek pedig számtalan helyen megtekinthetők a nemzetközi partnerhálózaton és bútorkereskedő bemutatótermeken keresztül, amilyen például az Office Art & Design is.

 


Forrás: https://www.naughtone.com/news/naughtone-presents-a-reintroduction/